Laserskjærer fra ermaksan

Ermaksan

Laserskjærere, fiberlaser

Det absolutte beste og mest lønnsomme alternativ innen laserskjæring

Laserskjærer

Bruk av laserskjærer har innovert produksjonsprosesser verden over. Laser som skjæreverktøy har bidratt til økt effektivisering og kostnadsreduksjon innen store bransjer som bil- og flyindustrien. Laserskjæring brukes i dag mye, spesielt innen mekanisk industri som produserer tynnplateprodukter (opptil 40mm). Vi skal her se nærmere på hvordan laserskjærere fungerer og på noen av fortrinnene som en laser gir.

Slik fungerer en laserskjærer

Den vanligste laserapplikasjonen innen verkstedindustrien er skjæring med høyeffektslaser Co2 eller fiberlaser. Laser som skjæreverktøy har sine største fordeler ved presisjons skjæring av tynne materiale i høy hastighet.

I en laserskjærer fokuseres laserstrålen i et lite punkt og er så kraftig at den smelter og fordamper det materialet som skal skjæres. Når det skjæres i metall brukes det ofte oksygen eller nitrogen som skjæregass. Laserstrålen fokuseres gjennom en linse og rettes mot det materialet som skal skjæres, som så smelter og delvis forbrenner. For å blåse bort slagg og smeltet materiale, mates gassen gjennom et munnstykke.

Når man skal laserskjære kan man velge oksygen eller nitrogen. Applikasjonen avgjør om det er oksygen eller nitrogen som er best egnet for oppgaven. Gassens renhet påvirker skjærehastigheten.
 

Fordeler med laser som skjæreverktøy:


Utrolig presisjon

Skjærekvaliteten til en laserskjærer er så høy at delene kan brukes uten noen form for etterarbeid. Laserskjæring gjør det også mulig å kutte komplekse former uten behov for annet verktøy.

Høy produktivitet

Høy hastighet og stor skjæredybde bidrar til høy produktivitet. Vanlig hastighet ved laserskjæring er opptil 10 meter per minutt. Tynnere metallplater som spenner fra 0,1 til 2 mm går vanligvis raskere, mens tykkere plater krever lavere hastighet. Disse hastighetene overgår tradisjonelle kutte teknologier som varierer fra 0,25 til 2 meter per minutt.

Lavt energiforbruk

Der en laserskjærer vil bare bruke rundt 10 kW kraft, vil andre kutte prosesser forbruke rundt 50 kW.

En sikrere metode

Laserskjæring er en mye sikrere metode enn andre skjæreprosesser, da strålen som blir brukt, er forseglet i en tett boks. Ulykkesrisikoen er dermed minimal.

Ønskes mer info: Ta kontakt

kontakt oss  Last ned katalog

						
Bildegalleri